marți, 17 februarie 2009

Jandarmi!...pe ei!!

Pe la sfarsitul lui noiembrie coboram in gara din Milano. Un loc destul de familiar dar care in acel moment era intesat cu jandarmi. In primul moment m-am speriat. Or fi fost niste manifestatii violente? S-au batut galeriile? Dar neavand timp sa analizez problema m-am urcat in tren. In gara din Torino, undeva la miez de noapte, acelasi lucru. Vreo 50 de jandarmi umpleau peronul. Explicatia am primit-o de la un prieten torinez. Pentru a pastra siguranta pe strazi, statul italian a decis impanzirea strazilor cu reprezentanti ai fortelor de ordine. Va asigur ca sentimentul nu era in niciun caz unul de siguranta, ci mai degraba de nelinistine. Era ca si cum toata lumea astepta sa se intample ceva. Sa izbucneasca o revolta, sa se arunce cu grenade, sa...sa...
De fapt jandarmii se aflau acolo nu pentru a asigura linistea cetatenilor ci pentru a intimida infractorii, de preferinta imigranti. Si daca acele masuri s-au dovedit ineficiente, violatorii romani ignorand cu suces amenintatorii oameni in uniforme, statul italian a decis sa mai bage in strada inca 30 000 de militari.
Mda...cam atat de periculosi sunt considerati romanii, incat e nevoie de o armata pentru a-i tine sub control. Ei bine, guvernul italian imi pare a fi unul dintre cele mai inventive in lupta cu imigrantii. Spre deosebire de spanioli care au reusit sa gestioneze fluxul imigrantilor, italienii au venit cu propuneri mai deosebite: amprentare, castrare si armata-n strada.
What's next? Ghetouri cu garduri ghimpate in care ingramaditi vor salaslui toti acesti periculosi romani??

2 comentarii:

  1. vorba ...(nu mai stiu a cui era ), dar din partea mea sa fie, jandarmi, o mie!!sa fie si garduri ghimpate,atata timp cat ajuta ca bestiile astea sa fie tinute in frau, vroiam sa zic chiar grajd, ca eu una acolo i as tine..explicatia "nervului meu"?
    imi pun ochelarii si pornesc fericita in lumea celor care strabat orasul pe jos...poc!!!ma trezesc lata..tot pe jos,de data asta cu alt inteles.la propriu.plina de sange, nici nu mai stiu de unde, din nas, din gura...nimeni in jurul meu, se aude salvarea...visez?!!

    nu!! am nasul rupt, sunt la spital, intru in operatie!

    de ce?pentru ca asa au vrut ei, doi indivizi, nevazuti, neauziti, invizibili, inodori, insipizi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare rau ca ti s-a intamplat asa ceva. Dar nu cred ca poti spune acum ca urasti toti romanii doar pentru ca doi dintre ei te-au atacat.
    Asa cum nu toti italienii sunt rasisti nici toti romanii nu sunt infractori. Evenimentele din ultima vreme nu dovedesc decat ca rasismul pare sa fie "pe val".

    RăspundețiȘtergere