joi, 19 februarie 2009

Reduceri "din top" sau deloc

Imi place sa merg prin magazine, sa probez, sa aleg, si… sa cumpar.
N-am prejudecati in privinta culorilor, imprimeurilor sau tesaturilor, dar, in perioada asta a vietii mele prefer hainele croite clasic, fara imprimeuri, in culori mai putin puternice. Genul asta de haine se gasesc greu in Romania, trebuie sa ai noroc sau foarte mult timp, sa le cauti.
De obicei, caut prin mall-uri pentru ca am mai multe sanse sa gasesc ceva. Iau tramvaiul 5 si cobor la Mall. Cumparaturile ma relaxeaza. Imi place sa iau tramvaiul 5 si sa cobor la Mall. Mai ales in cursul saptamanii, cand nu e foarte aglomerat.
Acum cateva saptamani, prin ianuarie, m-am intors de la cumparaturi cu un pulover gri, simplu, pentru care am platit un pret exagerat de mare. Il vazusem in magazin inca de la inceputul toamnei trecute, la pretul de 475Ron, dar mi s-a parut foarte scump si am asteptat reducerile.
Ma gandeam ca am toate sansele sa-l mai gasesc la vanzare si peste 3 luni, avand in vedere pretul. Si am avut dreptate. Era tot acolo, redus de la 750Ron la 475 Ron, dar eu stiam foarte bine ca era o vrajeala si ca era redus de la 475Ron la 475 Ron, doar il vazusem in toamna , cand il adusesera, la pretul asta. In plus avea ca bonus 2 mici defecte de la umerasul pe care fusese expus.
Cu o saptamana inainte, imi cumparasem ceva din magazinul asta, si imi dadusera un card prin care aveam 20% reducere. In general nu ma intereseaza cardurile de reduceri, dar daca mi l-au dat, l-am luat. Produsele pentru care primeai reducere prin cardul asta, aveau pe eticheta o banda rosie. Iar pe eticheta puloverului pe care voiam eu sa-l cumpar acum, surpriza, era o banda rosie.
L-am probat si, normal, imi venea perfect. In cabina de proba, am observat si cele doua defecte, asa ca am intrebat o vanzatoare daca mai au si altele, fara defecte. Nu adusesera decat unul din fiecare marime, S, M si L, iar al meu era M, singurul M.
I-am spus ca vreau sa-l cumpar, pentru ca am un card de reducere, dar: – A, pai, cardul a fost valabil doar doua saptamani…dar putem sa va facem o reducere pentru defecte. Eu: -da ok, cat imi faceti reducere? – Pai 10%, adica 50Ron. Asta e tot ce putem face.
Atunci m-am enervat: - Pai, cum?! Dupa ce ca reducerea de pe eticheta e falsa, nu-mi puteti da reducere decat 10%? – Cum adica falsa, domnisoara? Este redus de la 750Ron la 475Ron. –N-a fost niciodata 750Ron, stiu sigur asta. –Adika vreti sa spuneti ca mint?
Eu am fost draguta si nu i-am raspuns. Dar trebuia sa-i spun: - Da, mintiti, doamna, mintiti cu nerusinare! Si eu nu cumpar din magazinul asta care isi minte clientii cu nerusinare!
In schimb, eu ce am facut?!! L-am cumparat.. Cu reducerea de 10%.
Pai de ce? Pai sa vedeti, pentru ca mi-l doream mult si prietenul meu a insistat sa mi-l cumpar totusi, ca imi statea bine.
In final cine a castigat? Cum cine? Magazinul care isi trateaza clientii cu dispret.

4 comentarii:

  1. Am auzit si eu de astfel de intamplari. Mie nu mi s-a intamplat niciodata sau daca mi s-a intamplat, sunt linistita pentru ca nu mi-am dat seama :)
    Sa-l porti cu placere!

    RăspundețiȘtergere
  2. eh, vezi tu , parca pe forum aveam un topic unde se discuta despre asta.trebuie sa ai puterea sa spui nu!atunci cand vanzatoarea iti cantareste 280 de grame de masline in loc de 250, cand stii bine ca tu n ai nevoie nici de 200...cand vanzatoarea intreaba "ramane?", tu , draguta, spui "da", cu jumatate de gura
    ei bine, sa invatam sa spunem nu!
    oricum, eu zic ca e o piesa bestiala daca tot te a lasat inima sa dai banutii astia pe el ;)(vrem poza:D)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am lucrat ca vanzatoare intr-un renumit magain de haine pentru femei,de la mine din oras.Si conider ca fiecare magain are "bubele".Insa daca iti place un produs,il iei.Cred ca o bluza cu defecte nu trebuie cumparata.Acea bluza trebuia redusa,mai mult ca sgur.Este o nesimtire sa o lase asa cu defecte,expusa pe umeras...In fine..sa ai parte de ea!:)
    Oricum mie mi se pare putin cam scumpa:(
    No offense:D
    kiss

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am vazut intr-un magazin o pereche de manusi din piele cu 75 lei. Pretul era destul de ok...Cand m-am dus sa mi le cumpar peste 2 saptamani...surpriza! Afise mari cu reduceri de 30% ! Ma duc la manusile mele....Aveau pe ele un pret de 85 lei taiat si acum costau 79 de lei cu reducerea lor! Deci de la 75 de lei au ajuns sa coste 79 cu reducere de 30%!

    RăspundețiȘtergere