vineri, 19 iunie 2009

Lars Von Trier

Lars Von Trier se incapataneaza sa sfideze orice urma de conventie. E adevarat ca omul din spatele proiectul cinematografic Dogma s-a consacrat prin aceasta fronda, dar uneori arta, si in special filmul, atinge acele corzi extrem de sensibile pe care publicul nu le vrea afisate sau macar exorcizate. 
Daca in Dogville, regizorul danez e pus pe a ne demostra cat de josnica poate fi constiinta umana colectiva, in ultima sa productie, Antichristul, psihiologia individuala este noua sa obsesie. Cu siguranta, Lars Von Trier este un personaj enervant, ambiguu, excentric, care te scoate din minti. Dar a facut filme exceptionale.Viziunea sa este dincolo de orice controversa. Cu aceste premize am vizionat trailerul ultimei sale productii. "Un thriller psihologic care evolueaza intr-un film de groaza", iata ceva departe de semnatura sa. Trailerul insa nu este deloc incurajator. Pe de alta parte, sa nu uitam ca trailerul este doar un teaser. Seducator in cel mai bun caz, mincinos de-a dreptul in cel mai rau caz. 
Va las si pe voi sa va dati cu parerea. De vizionat sigur voi avea placerea. Ramane sa vad daca obsesia mea cu filmele de autor imi stirbeste obiectivitatea sau nu.

Un comentariu: