marți, 26 mai 2009

Minivacanta in Grecia


M-am intors de curand dintr-o minivacanta in Grecia. Doua zile, doua excursii… in Salonic si pe insula Skyathos. Am mers mult: pe jos, cu autocarul sau cu vaporul, am baut frappe, am gustat si ouzo, am facut multe fotografii (atunci cand am avut bateria incarcata la aparat), am fost cu zambetul pe buze ziua si am dormit bustean noaptea.
Chiar daca soarele a fost scump la vedere, iar Grecia era eliberata de forfota turistilor cu care e obisnuita in plin sezon (forfota pe care eu o gasesc energizanta , desi altii o considera obositoare), mi-a facut placere sa o revad.
Vei putea citi mai multe in revista Pe Tocuri din luna iunie!

luni, 25 mai 2009

25 mai este ziua europeana pentru depistarea melanomului


Stiu, iti place soarele, de-abia astepti sa ajungi la plaja sau la piscina si sa te scufunzi in nisip pentru a capata nuanta de ciocolata atat de adorata de toate femeile din lume si asta din motive atat de obiective. Nu iti zicem sa stai departe de soare, ci sa ai grija de corpul tau. Si la primul semn ca ceva nu este in regula da fuga la doctor. O alunita aparent banala poate avea consecinte dezastruoase. Nu ignora petele micute care apar cand te astepti mai putin, dar mai ales dupa exunerea la soare si iti atrag atentia. Mai ales, nu umbla la ele. Sub sloganul "O alunita iti poate curma viata. Un consult ti-o poate salva", azi a fost declarata ziua europeana a depistarii melanomului, asa ca noi te sfatuim sa te uiti cu atentie si, in caz de alerta, sa dai un telefon la numerele de pe afis. 263 de dermatologi asteapta sa-ti raspunda la orice nelamurie ai avea.
Bronz placut!

luni, 18 mai 2009

Respiro


O noapte calda de mai. O singuratate apasatoare si totusi atat de linistititoare. Orasul canalelor si puntilor, romantica Venetie se transforma. Fara turisti galagiosi, fara tarabele cu tinichele si masti vopsite in zeci de culori, fara forfota. Pana si porumbeii s-au culcat. Doar acordurile unui vals acompaniaza valurile. O fata danseaza singura si vantul se joaca printre arcade.

marți, 12 mai 2009

Lily Allen: love her or hate her?

Muzica e o problema de gust, stiu. Dar Lily Allen ma face sa-mi recapat increderea in componenta sa terapeutica pe care Amy Winehouse mi-a distrus-o in urma cu ceva timp. Pe Lily Allen jurnalistii o iubesc la fel de mult pentru ca le ofera suficient material "juicy" ca si precedenta. Starneste scandaluri si creeaza controverse. Dar pana la a impune o imagine iconica printr-o voce formidabila, Lily Allen este prima artista care s-a facut apreciata prin intermediul internetului. Tipa si-a postat melodiile pe pagina personala de MySpace si de aici la cea mai ascultata artista din Marea Britanie nu a fost nevoie decat de cateva hituri gen It's not me it's you, Never gonna Happen sau Fuck you.
Mie una imi place. Voi ce parere aveti?

marți, 5 mai 2009

It's not all about fashion

E de inteles nevoia de fi “la inaltime”, cum am spus-o si noi de atatea ori, insa- haina potrivita-in situatia potrivita.
Domnisoara care de 1 mai pe pietrsul din Vama isi frangea gleznele-i firave si urcate in panofi “leopard print” cu toc de 10, nu numai ca nu era la moda ci chiar penibila. Am in]eles si ca venise din Mamaia sa arunce un ochi la “zoologia” tip vama, ca a auzit ea ca e cool, insa macar bunul-simt putea sa-i dicteze alegerea unor pantofi sport , chiar daca sclipiciosi.
La munte se merge in bocanci. Chiar daca seara, cand te retragi la cabana vrei sa arati cat mai bine, cand faci un traseu, chiar daca e de la hotel pana la Peles, se cere o pereche de incaltari comode.
Pantalonii sport, sunt pentru sport. De unde si numele. Sau pentru mers la piata. Sclipiciurile de pe ochi se pastreaza pentru locurile intunecate sau nuntile cu strigare, iar daca ai o masa de afaceri poate bluza de club nu e cea mai buna alegere.
E o chestiune de bun-simt. Oricat de bine-imbracata ai fi, oricat de “in” ar fi hainele tale, bunul-gust isi gaseste obstescul sfarsit atunci cand tinuta nu e adecvata contextului.

luni, 4 mai 2009

Caramel swirl

Iti amintesti de vocea, cand grava si sobra, cand senzuala, cand cuminte si calma, a Suzannei Vega interpretand Luka, Tom’s diner sau Caramel ? Am ascultat-o prima oara in copilarie, cand posturile de televiziune ii difuzau zi dupa zi melodiile triste si sarmante.


Era o placere sa le aud, chiar daca nu intelegeam pe atunci mare lucru. Asa ca am continuat sa ma hranesc cu muzica ei, atat de plina de povesti – oglinda pentru oameni si realitatea exterioara. Si nu am mai fost atat de nerabdatoare si emotionata de la Tori Amos.

Pentru ca, vara aceasta, pe 16 iulie, Suzanne va concerta la Bucuresti, iar multiplele fatete ale vocii si muzicii ei vor putea fi ascultate la Sala Palatului. Evenimentul este unul marca Fundatia Phoenix, iar biletele pot fi achizitionate la pretul de 75 sau 250 de lei, in functie de pozitia in sala.


See you there..

Fotografii: http://www.suzannevega.com/