marți, 21 aprilie 2009

Pulitzer 2009


Pentru prima data in 125 de ani de existenta, St. Petersburg Times a castigat 2 premii Pulitzer intr-un singur an. Aceasta este fotografia reportajului semnat Lane deGregory, jurnalista care a impresionat juriul cu povestea sa incredibila. Povestea este socanta si v-o recomand doar daca aveti rabdare. In rest, o mostra de jurnalism curajos si uman in dezumanizarea lui. 

joi, 16 aprilie 2009

Cum sa te porti cu manusi

"Viata nu-i neaparat o calatorie in tandem, dar e obligatoriu sa fie un parcurs agreabil"

"Sa n-ai pereche nu inseamna sa nu traiesti frumos si nu inseamna ca trebuie sa-ti refuzi vreo iesire, vacanta ori forma de socializare."

"Relatia de cuplu este opera integrala a femeii. La tine e puterea de a hrani si mentine vie aceasta relatie peste ani. La tine si numai la tine e meritul unei relatii frumoase si durabile, dupa cum exclusiv la tine este si vina destramarii ei. "

"Cea mai importanta parte a dialogului este sa stii sa asculti. Majoritatea oamenilor vorbesc mai mult decat asculta."

"Educatia vorbeste de la sine, nu-i nevoie sa o afisezi explicit."

Dee-light


Daca pasca si cozonacul te cam lasa rece, iti propun ceva seducator pentru aceste zile libere: millefeuille de la patiseriile Paul. Franta va fi un pic mai aproape de papilele tale gustative si vei simti in nari aroma aluatului pufos si savoarea cremei de vanilie proaspata.
Millefeuille iti da o mie de motive sa il alegi. In primul rand pentru incomparabila sa crema, dar in mod special pentru blatul sau sfaramicios, usor caramelizat.

La PAUL, Milleffeuille este preparat cu mai multe feluri de crema: naturala, de cafea, de ciocolata sau de capsuni. Când il mancati, trebuie sa acordati atentie momentului de placere al primei imbucaturi. Este irepetabil! Daca simtiti un usor regret pe masura ce vedeti ca se termina, este normal. Millefeuille PAUL este o delicatesa pe care o vrei din ce în ce mai mult!
Recomandarea PAUL:
Lasati Millefeuille la temperatura camerei cam 30 de minute inainte de a-l servi!

AND THE WINNER IS....

Dupa inchiderea sondajului, clasamentul este urmatorul:


Locul I - 151 de voturi, perechea de pantofi Coca Zaboloteanu merge la Crina


Locul II - 131 de voturi, pandantivul Dana Coteanu pentru Tria Alfa merge la Monica Buzoianu


Locul III - 43 de voturi, cartea "Ultima concubina" de la editura Humanitas merge la Arina Varga



Felicitari castigatoarelor si le multumim tuturor participantelor!

luni, 13 aprilie 2009

VOTE FOR THE WINNING SHOES

Urmatoarele perechi de tocuri ce s-au plimbat duminica pe la MGB 8 la Embassy si s-au lasat fotografiate au intrat in concursul "Vino la MGB petocuri". Avem nevoie de voturile voastre - cat mai multe - pentru a desemna castigatoarele! Votul se inchide miercuri, 15 aprilie, la ora 21, asa ca, grabiti-va sa va votati pantofii favoriti. Castigatoarele vor fi anuntate joi, 16 aprilie.
VOTUL se face in casuta cu sondajul din partea dreapta a paginii. Nu vor fi luate in considerare comentariile la aceasta postare, ci numai numarul de voturi din casuta!

Purple haze



Rainbow Umbrella


Coral Apitch
Dark clover

Killer Court


Greyland School

Oxford


Banana Heel


Vanilla Ribbons


Greyland Skin



Locul I - un voucher in valoare de 400 de lei pentru achizitionarea unei perechi de pantofi Coca Zaboloteanu
Locul II - un pandantiv creat de Dana Coteanu pentru Tria Alfa
Locul III - romanul "Ultima concubina", de Leslie Downer, editura Humanitas


Credits Raluca Şlicaru


MGB 8 AT EMBASSY

Adelina Băluţ

Ioana Daicu

+ two of her dresses

Jean Lorin Sterian

Cupcakes! Yummy

Tru is what you love

Zuzelle

Diana Bobar

taking a picture of my dress she designed

Dinu Bodiciu

+ his bookbinds

and one of a kind bags

Gabriela Maria Vlad

Jojo trying on jewelry by Dana Coteanu for Tria Alfa

and sleeping in our shoe

Coca Zaboloteanu



and her beauties you might win if you attended our contest

the end
Fotografii de Raluca Şlicaru

joi, 9 aprilie 2009

Cu manusi

Desi e cald afara, noi ne purtam cu manusi. Va impartasim si voua alegerile noastre si va invitam sa votati. Care va place? Care va inspira? Ce pereche ati achizitiona?

Iata propunerile:

Alb&Negru



Navy Blue


Lollipop





Chat noir

marți, 7 aprilie 2009

Vino la MGB petocuri si poti castiga o pereche de pantofi Coca Zaboloteanu!

Mare concurs mare! PeTocuri si Maria Gabriela Vlad te invita duminica, 12 aprilie, intre 12 si 20, la Embassy (Piata Lahovari) pentru cea de-a opta editie MGB.

Incalta-te cu cei mai frumosi pantofi (cu toc, bineinteles) pe care ii ai in garderoba si poarta-i cu nonsalanta, pentru ca la MGB, PeTocuri va premia cea mai interesanta aparitie! Echipa noastra te va astepta impreuna cu fotograful, asa ca, inainte sa-ti faci intrarea, vino sa dai cu tocul!

Fotografiile postate pe blogul PeTocuri vor putea fi votate de voi in perioada 13-16 aprilie, castigatoarele care au adunat cele mai multe voturi urmand sa fie anuntate pe 17 aprilie.

Cea mai frumoasa pereche de tocuri va primi o pereche de pantofi Coca Zaboloteanu (pantofii din banner sunt cu titlu de prezentare). Locul doi primeste un pandantiv iar locul trei - o carte de la editura Humanitas.

Dancing through the tulips...


Daca ai ajuns la Amsterdam si te-ai cam plictisit de toate distractiile oferite de orasul Cartierului Rosu, te sfatuiesc sa nu ratezi Keukenkof. Suna foarte complicat, dar drumul e scurt, simplu si odata ajuns acolo, merita toti banii de intrare. Este un parc national al olandezilor, in care spectacolul florilor este unic in lume. Lalele, zambile, narcise se joaca in voie pe un domeniu agrar de dimensiunea Herastraului. Parcul este o explozie de culoare si arome, esentializat in lunile aprilie si mai, cand florile parca sunt desprinse din povesti. Pentru romantici, iubitori de frumos sau simpli nostalgici, Keukenkof este o destinatie cu parfum de lalea si culori de primavara. Imaginea lanurilor de lalele multicolore te va face sa visezi la dimineti pasnice si nuante luminoase pe o terasa, in brate cu un mojito si valuri sparte.

vineri, 3 aprilie 2009

Lovegraphic







Astound with graphic tees. All available at La Garconne.
Which one do You pick?






Must Have

In dimineata aceasta am accesat blogul dadamoda.info. Fiind printre putinele bloguri care ofera, lunar, feedback revistei “Pe Tocuri”, chiar daca nu intotdeauna pozitiv :), ii multumesc Dadei pentru ca ne urmareste. De data asta, mi-a atras atentia in mod deosebit (si m-a facut foarte curioasa) un post care nu face referire la munca noastra de redactie, ci la un produs cosmetic. Este vorba despre noile produse de ingrijire corporala de la Dove si, mai exact, despre deodorantul Hair Minimising, in varianta Wild Rose. Trebuie sa recunosc ca nu am fost de foarte mult timp atat de nerabdatoare sa incerc un produs cosmetic. De ce? Pentru ca sunt dependenta de mirosul si gustul de trandafiri. Chiar daca am sa trec drept o persoana maniaca sau drept o fata care sufera in tacere de un mic colectionarism, va marturisesc ca pe masuta mea de toaleta se afla produse pentru ingrijire corporala si faciala, lumanari parfumate, uleiuri esentiale, parfumuri pentru interior si nenumarate sticlute cu apa de toaleta care au in compozitie esenta de trandafiri. Cand am epuizat capitolul cosmetice, am trecut pe latura gurmanda a situatiei: bomboane, dulceturi, siropuri, ciocolata, ceaiuri… Nu cred ca mi-a scapat vreun produs cu trandafiri comercializat in magazine. Asta pana am aflat ca exista si un DEODORANT cu trandafiri, produs care-mi lipseste in acest moment, dar care, cu siguranta, va ocupa un loc de cinste pe etajera mea din baie. In plus, pe langa mirosul care ma face atat de fericita si eficenta sa impotriva transpiratiei, acest produs are capacitatea de a diminua rezistenta firului de par. Nu stiu voi, dar eu, pe cuvant de onoare ca nu imi pot dori mai mult de la un deodorant. Si da, printre putinele dati in viata, invidiez. O invidiez pe Dada pentru ca a intrat in posesia unui produs cu miros de trandafiri inaintea mea :).

joi, 2 aprilie 2009

MGB in PeTocuri


Pe Gabriela Maria Vlad o cunoasteti de la My Grandma's Backyard, primul mare targ Vintage din Romania. Asta se intampla in urma cu vreo doi ani, cand lumea abia incepuse sa descopere si sa adopte trendul in cauza. Intre timp, My Grandma's Backyard a crescut, s-a facut mare si frumos, s-a dezbracat de hainele Vintage si si-a schimbat numele in MGB, ajungand in momentul de fata un eveniment complex de fashion&arts.

Gabriela s-a urcat PeTocuri pentru numarul revistei noastre din aprilie si am stat la povesti. Asa am aflat ca Romania se indreapta, cu pasi mici dar siguri, spre target-ul fotografilor de moda internationali, ca The Sartorialist ne-ar putea face o vizita anul acesta si ca, daca esti fashionist nu trebuie neaparat sa ai o garderoba intesata de piese de designer.

Citeste maine interviul cu Gabriela Maria Vlad pe http://www.petocuri.ro/!