marți, 17 februarie 2009

THE CHARLATANS canta la B'ESTFEST


Uaaaau asta da veste buna :o Pe cei cinci "sarlatani" i-am ascultat prima oara prin 2006, si de atunci au ramas multa vreme bine “agatati” in playlistul meu. Cred ca 2009 va fi un vis implinit pentru toti cei care au ratat Depeche Mode si Placebo in 2006, si Charlatans in 2007. Pentru ca, da, baietii britanici de la Charlatans ne-au mai calcat tara, cand au deschis Rolling Stones la Bucuresti in iulie '07. Lumea nu era prea familiara atunci cu numele lor, asa ca nu s-a inghesuit decat spre final, cand au cantat super piesa "We're so Pretty - You're so Pretty". O stiam aproape pe de rost si am fredonat-o, desi, varianta live suna cu mult mai bine decat cea de pe CD.

Ce ar trebui sa stiti despre ei e ca sunt o trupa de Madchester. Numele nu mi-a spus nici mie mare lucru initial, dar, pe scurt, e un amestec de rock psihedelic, cu rezonante indie si sonoritati specifice muzicii dance. Probabil ceva mai diferiti de The Killers si Franz Ferdinand, dar cu siguranta, la fel de "dansabili".

Rob Collins (clape), Jon Baker (chitara), Martin Blunt (chitara bas), Jon Brookes (baterie) si Tim Burgess (voce), au pornit in forta, la inceputul anilor `90, primele lor hit-uri, „The Only One I Know”, „Then”, „Over Rising” devenind adevarate embleme pentru stilul muzical pe care il promovau. Odata cu albumul omonim lansat in 1995, revin pe scena cu un nou sound imbogatit cu influentele brit-pop aflate in voga la vremea respectiva, dar si cu noi elemente dance si techno underground, toate suprapuse stilului lor deja consacrat. Au urmat schimbari in componenta trupei, precum si alte sase albume de studio, cel mai recent, „You cross my path”, fiind lansat in mai 2008. Este cel de-al 10-lea material din cariera trupei, dar si cel mai apreciat, fiind considerat de catre fani o adevarata capodopera.

Mie mi-a cazut in mana acest ultim album al lor si e totally worthy. MIS-TAKES, play, si ne vedem la B'ESTFEST!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu