luni, 23 februarie 2009

JAMES BLUNT rocked All the lost souls @ Polivalenta

James Blunt live on stage nu e nici pe departe prezenta calma si linistitoare pe care ti-o inchipui cand ii asculti muzica pe CD. Un concert previzibil cuminte si sobru s-a transformat intr-un party dupa ce James a demonstrat ca atmosfera nu are (aproape) nicio legatura cu vocea. James Blunt pe scena e exploziv, energic si neobosit, amintind, unora dintre noi, de show-urile The Verve si Mika.

Pe parcursul a aproape doua ore de concert, Blunt si trupa au interpretat majoritatea cantecelor care i-au facut cunoscuti, de la Breathe, Wisemen, Beautiful Dawn si I really want you la Billy, Carry you home si Cuz I love you. N-a fost rost ca publicul sa-si pastreze locurile, cum pretinsese artistul. Din clipa in care cantertul si-a facut aparitia, primele randuri s-au ridicat, amestecandu-se printre fotografii si cameramanii care se imbulzeau cu nerv in fata scenei. In acea invalamaseala de membre in miscare, clipeau la intervale regulate blitzurile telefoanelor mobile si ale camerelor cu care fiecare venise de acasa. Ca tot romanul. Dar chiar e nevoie, oare?

Best moment #1: "No bravery", scris de Blunt in Kosovo, in 1999, a insemnat trei minute de liniste totala, in care puteam auzi doar vocea lui si sunetul clapelor. Versuri despre cruzime si violenta, in timp ce pe ecranul din spatele scenei se derulau imagini frapante din timpul razboiului.

Best moment #2: Blunt a coborat in sala, a alergat printre randuri si a dat mana cu spectatorii, spre disperararea agentilor de paza, si a urcat pe o scena in miniatura, din spatele salii, unde il astepta un alt pian. De aici, intors spre publicul care se intorsese si el la 180 de grade ca sa poata privi si dansa, James parea brusc un DJ de mare clasa, care inlocuise platanele cu clapele pianului, intonand alaturi de intreaga sala "Cuz I love you".

James a fost super uau. Simpatic, deschis, energic, ne-a vorbit in romana cu cele cateva cuvinte pe care le invata toti artistii care ne calca tara (Buna Bucuresti si Multumesc frumos), a dansat si nu a parut descurajat de faptul ca sala era, cel putin in jumatatea superioara, destul de...goala.

Regretul meu e ca nu a cantat "Fall at your feet". Si ca publicul nu s-a mobilizat suficient ca sa ii cante La multi ani. Yet, all is not lost. Ne-a spus "See you soon", asa ca il vom astepta.

Citeste mai departe pe Petocuri.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu