luni, 30 martie 2009

Wallpaper recomanda Romania

Daca esti un cititor fidel de Wallpaper si te inspira propunerile lor din fiecare numar de revista, acum poti face un pas in plus. Nu mai e suficient doar sa le citesti, poti chiar sa le experimentezi.
Black Tomato Trips iti propune cateva destinatii de vacanta testate si recomandate chiar de editorii Wallpaper, iar partea cea mai interesanta este ca, alaturi de un weekend prelungit in Miami, o experienta de ski in Nordul Norvegiei si o vacanta la tara in Toscana, cea de-a patra propunere este Romania, pentru «a fascinating mixture of old world innocence and Communist cool”.
Prima destinatie – Bucuresti. Dupa agitatia orasului vine si propunerea pentru o intoarcere in timp cu o vizita in Transilvania, in satul Zabala (Zabola in ungureste), langa orasul Covasna.
Argumentele editorilor Walpaper pot fi o sursa de inspiratie pentru un model autentic si eficient de constructie a brandului de tara. Nu de alta, dar vin din partea unor straini. Pana una alta, va sfatuiesc sa intrati pe www.zabola.com, care este situl domeniului, parcului si castelului contelui Mike, locul pe care cei de la Wallpaper il recomanda pentru cazare. Cred ca va va deschide apetitul pentru excursii in tara…Enjoy

Cronica de luni dimineata


M-am trezit cu un mare chef de croaziera. Pe un vapor din ala imens si galagios, ce lasa urme albe in valurile Mediteranei, un card de pescarusi dand tarcoale tortului cu frisca de pe masa albastra si niste Edith Piaf in fundal. Merg si niste The Killers, dar parca nu vreau sa schimb povestea. Din pacate, cum pana la vacanta de croaziera mai dureaza cateva luni bune si cateva zeci de grade celsius pentru a putea purta bluza de panza topita si slapii verzi cu margarete, ma multumesc cu un exercitiu de imaginatie. Pe malul lacului Millstatter in Austria e o zi tocmai buna pentru putin romantism. Asta daca nu e zi de partie. Chiar si asa, un apus de soare, alintat de o sticla de vin rece si niste vorbe dulci suna prea bine. Aaa, si as mai dori sa-mi schimb numele. Sa ma cheme Irene, cu accent pe i, parca se potriveste mai bine cu aerul crozierei. Sa am un breton scurt si o alunita pe degetul mic. Eu una ma duc sa-mi caut bilete. Mai e putin. Voi ce faceti la vara?

sâmbătă, 28 martie 2009

Tratat despre dor si pasari de hartie


Henry si Clare s-au intalnit pentru prima data cand el avea treizecisisase de ani, iar ea sase. Apoi, de zeci de ori, de la o luna la alta si de la an la an, mereu in timpul ei, dar niciodata in al amandurora. Sa gasesti, la varsta de sase ani, un strain gol pusca (pentru ca Henry nu poate aduce nimic cu el cand calatoreste in timp dintr-un loc in altul, asa ca isi pierde hainele) pe pajistea din fata locuintei, si sa aflii ca este viitorul tau sot, pe care il vei astepta nesperat pana ce timpul tau si al lui se vor sincroniza, nu e probabil o perspectiva realista si nici prea placuta.

Henry este unul dintre primii oameni diagnosticati cu cronoafectiuni: din cind in cind ceasul lui genetic se reseteaza si se trezeste aruncat in viitorul sau in trecutul sau. Clare se indragosteste de el, fara sa stie de la inceput ca el va fi sotul de mai tarziu, si este adesea vazuta ca fiind o ciudata la scoala, deoarece nu isi dadea niciodata intalnire cu nici un baiat. Iar viata va fi intotdeauna o asteptare, pentru ca nici in acelasi timp, timpul nu il va cruta pe Henry de vizitele neprogramate inainte sau in urma.

Timpul devine static si difuz dupa fiecare disparitie, iar sotia calatorului in timp isi scrie tratatul despre dor si asteptare, in pasari, in lume, in par, in hartie. E un roman grozav. Sfasie. Am citit-o pe Audrey Niffenegger cu sufletul la gura. doua zile si 400 de pagini.

N-am mai avut o experienta similara de la Safran Foer. Astept filmul, care e gata si se lanseaza in august, dar cred ca mai dureaza pana ajunge la noi. Meanwhile..

joi, 26 martie 2009

"Mrs Dalloway said she would buy the flowers herself."

Pe podeaua sufrageriei mele gasesti zilele astea teancuri de carti si dictionare (asezate cuminte langa perete) care adapostesc o micuta comoara pusa la presat.

Nu am cochetat niciodata cu ideea de a avea in casa postere, afise inramate sau replici ale tablourilor preferate. Si cum nu stiu daca voi avea vreodata sansa de a decora peretii casei mele cu picturile lui Schiele am gasit o varianta care sa ma reprezinte in totalitate: flori presate, asezate ordonat in rame albe.

luni, 23 martie 2009

"I hate Monday"

Replica celebra a motanului portocaliu Garfield e insotita mai mereu de un somn ingaduitor prelungit pana martea dimineata. Cum noi nu ne putem permite asemenea rasfaturi, trebuie sa fim creativi si sa gasim solutii la fel de placute. E luni si stiu ca v-ati trezit mai greu, ca incepe o noua saptamana de munca si doza de entuziasm e la cote destul de scazute. Nu va mint, zilele de luni sunt cele mai nasoale. Dar fara ele n-ar mai veni weeekend-ul. Asa ca, relaxati-va, beti o cafea buna, imbracati-va cu ceva nou si dragut si intrati pe site. Saptamana asta incepe cu o prezentare de moda neconventionala si cam neortodoxa, dar ne-am obisnuit cu stilul designerului George Neagu (mai ales daca ati citit interviul Adinei), o expozitie controversata la Muzeul Taranului Roman si o invitatie la film pe care nu trebuie sa o refuzati. Ioana a fost la Festivalul de Film International B'est si mai are ceva povesti din culise de dezvaluit, dar cel mai bine ar fi sa va tratati singuri depresia inceputului de saptamana cu un regal cinematografic original si o portie zdravana de filme bune.
Nu-i asa ca ziua de luni nu va mai pare asa de mizerabila? aaa, si nu uitau, zambiti, se zice ca optimismul incepe cu un zambet larg:)

vineri, 20 martie 2009

Domnisoara Andreea e indragostita de...

Interioarele albe si foarte luminoase.

Culturile de lavanda.


Bomboanele Anis de Flavigny si istoricul lor.


Pasarile lui Robert Clarke.
Povestirile micutului Nicolas.

La Hotel De Ville din Paris poti vizita in perioada 6 martie-7mai 2009 expozitia cu vanzare Le Petit Nicolas.

Familia Cohen spune Merci


La inceputul acestei luni, fondatorii brand-ului parizian de lux pentru copii Bonpoint, Bernard si Marie-France Cohen, au decis sa spuna “multumesc” si au deschis in cartierul Marais un magazin de 1,500m² care va dona tot profitul incasat unei fundatii ce se ocupa cu ajutorarea copiilor defavorizati din Madagascar.

Ajunsa pe bulevardul Beaumarchais la nr.111, in inima Marais-ului, vei descoperi o florarie si o cafenea literara care, la prima vedere, nu pot avea nimic in comun in afara cuvantului Merci imprimat pe usile de la intrare. Odata intrata in universul Merci, vei gasi la parter, pe langa proaspetele flori de sezon, o selectie de parfumuri Annick Goutal (sora lui Marie-France) cu preturi de pana la 40% mai mici decat in oricare alta parfumerie din lume, brand-ul Annick Goutal neprimind niciun procent din incasari.

Coltul designerilor YSL, Stella McCartney, Azzaro, Alexis Mabille si Marni care au creat produse speciale pentru acest magazin se afla tot la parter. Hainele lor pot fi achizitionate cu 30-40% mai ieftin fata de pretul afisat in boutique-urile acestora din marile orase.

Spatiul de la etaj este dedicat hainelor pentru copii Bonpoint, cu aceeasi reducere de 30-40%, decoratiunilor interioare si obiectelor din cristal Baccarat, iar la subsol se afla un restaurant cu preparate culinare de sezon si un bar de vinuri.


Prin numele magazinului Merci sotii Cohen spun “multumesc” cumparatorilor, furnizorilor si designerilor celebri care contribuie la ajutorarea copiilor din Madagascar.

"The used book café". Cu 5 euro poti cumpara o carte, second-hand, donata in scopul acestei actiuni umanitare, in interiorul careia este imprimat cuvantul Merci si numele donatorului.


In Bucuresti:

Colectia de haine pentru copii Bonpoint o poti gasi la magazinul THE PLACE din Calea Dorobantilor nr.111-131.

Parfumurile Annick Goutal le gasesti la parfumeria MADISON din strada G-ral Berthelot, nr. 5.